Icon2.png

Laadpalen

Combineer je zonnepanelen en intelligente batterijen met je eigen laadpaal en verplaats je "gratis".

Bij je thuis of op je bedrijf opladen zonder brandgevaar aan hoge snelheid en
zoveel mogelijk met groene stroom.

 

Wij plaatsen high-end esthetisch mooie laadpalen die klaar zijn voor de toekomst.

Particuliere oplossingen

Voor particulieren plaatsen wij vooral Easee, Wallbox & EVBOX daar deze ook een beheer applicatie hebben. Etrel is een industriële laadpaal met metalen behuizing welke via de computer beheerd wordt.

De laadpalen kunnen naargelang de versie opengesteld worden, geactiveerd via RFID tag of via de GSM.

Al onze laadpalen kunnen voorzien worden van “loadsensing “ wat de laadpaal “slim” maakt. Door de extra terugkoppeling zorgt het systeem dat de woning voorrang krijgt en de stroom die naar de wagen gaat aangepast wordt naargelang wat er beschikbaar is.

Laadpalen geplaatst bij particulieren zijn aan 6% BTW belast als de laadpaal zich aan de woning / garage vast bevind. Een laadpaal los van de woning valt onder 21% BTW.

Bedrijven

Bij bedrijven plaatsen wij vooral ETREL (Pro & Duo), EVBOX en Easee Charge dit in combinatie met het laadbeheer platform E-flux.

Als bedrijf heb je de mogelijkheid om je laadpaal open te stellen voor het publiek waarna de laadpaal 200% fiscaal aftrekbaar is.

Hierbij is het wel belangrijk de overweging te maken of je er mee kan leven dat er overdag andere mensen op uw parking staan.

Ook de energie die verbruikt wordt met de laadpaal is 100% aftrekbaar.

Bij laadpaal parkings is er de mogelijkheid om te werken met prioriteit laden naargelang wie er eerst weg moet. De beschikbare energie zal dan zo verdeeld worden dat de wagens met hoogste prioriteit het meeste stroom krijgen en dus elke wagen opgeladen is op het moment dat de bestuurder moet vertrekken.

Onze laadpalen en hun features