noun-computing-platform-3694222-F0825A

Slimme Sturing

De slimste keuze voor

Slimme aansturing van je batterij en laadpaal, optimaal gebruik van zonne-energie, eenvoudig te installeren en compatibel met courante omvormers en laadpalen

 

Power Yourself

Power Yourself slimme sturing

Je energiekosten verlagen én inkomsten verhogen met hulp van onze slimme sturing…
Onze slimme sturing zorgt voor een optimale werking tussen je zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal en de energiemarkt. Door rekening te houden met uw dynamisch tarief, uw capaciteitstarief, extra zonneopbrengst en bij te dragen aan een optimale netbalancering wordt niet alleen u hier beter van, maar ook onze planneet.

Dynamisch tarief

De slimme sturing speelt maximaal in op zowel lage als hoge uurprijzen doorheen de dag

Haal meer uit je energietarief

Capaciteitstarief

De slimme sturing kent jouw maandpiek en houdt hier optimaal rekening mee

Hou rekening met je piekverbruik

Zonneopbrengst

De slimme sturing realiseert een extra besparing door extra zonneproductie

Haal meer uit je zonnepanelen

Netbalancering

De slimme sturing zorgt voor een extra opbrengst door mee het elektriciteitsnet te balanceren

Realiseer extra opbrengsten

De PowerYourself slimme sturing haalt het meeste uit jouw energietarief

 

Door over te stappen naar een dynamisch energiecontract kan de slimme sturing maximaal inspelen op de verschillende uurprijzen doorheen de dag.

 

De slimme sturing zal er voor kiezen om stroom van het net af te nemen wanneer deze het goedkoopst is en stroom te injecteren wanneer deze het duurst is. Dit gebeurt volledig automatisch zonder dat jij er iets hoeft voor te doen en leidt tot een besparing op je energiefactuur.

 

Bestaande energie tarieven:

  • Vaste prijs: De prijs wordt vastgelegd voor een langere periode (1-3 jaar). Deze prijs biedt je zekerheid en hiervoor betaal je dan ook een hogere risicopremie.
  • Variabel: De prijs is niet gekend op het moment dat je het contract tekent. De prijs wordt vastgelegd voor kortere periode, bv. 1 maand of 1 kwartaal. Hiervoor betaal je een middelmatige risicopremie.
  • Dynamisch: De prijs is gekend 1 dag op voorhand en wordt per uur bepaald. De risicopremie die doorgerekend wordt is heel laag.

 

De PowerYourself slimme sturing houdt rekening met je capaciteitstarief

 

De slimme sturing houdt rekening met jouw maandelijks piekverbruik en kan er voor kiezen om deze piek niet te verhogen door middel van slim laden of het gebruik van de batterij.
 

Anderzijds kan de slimme sturing er ook voor kiezen om de maandelijkse piek net wel te verhogen, als de extra kosten niet opwegen tegen de voordelen die dit met zich meebrengt. Bijvoorbeeld, wanneer er veel stroom beschikbaar is tegen voordelige prijzen om je elektrische auto op te laden.
 

Dit gebeurt volledig automatisch zonder dat jij er iets hoeft voor te doen en leidt tot een besparing op je energiefactuur.

 

De energie factuur:

Je energiefactuur bestaat uit 3 delen de energiekost, nettarieven en heffingen. De nettarieven dekken de kosten voor onder meer de aanleg en het onderhoud van het elektriciteitsnet. Je betaalt ze via jouw elektriciteitsfactuur aan de distributienetbeheerder. 
 

Sinds 1 januari 2023 worden de nettarieven voor een deel afgerekend op je afname, maar ook voor een deel op basis van het vermogen dat je verbruikt. Dat laatste is de hoeveelheid energie die je op één moment verbruikt. Het onderdeel van de nettarieven dat op vermogen wordt afgerekend, wordt het capaciteitstarief genoemd.

 

De PowerYourself slimme sturing kan een extra besparing door extra zonneproductie realiseren

 

Als je een zonnestroominstallatie hebt die groter is dan de capaciteit van je hybride omvormer, biedt dit nieuwe mogelijkheden.
 

Op momenten van overvloedige zonne-energie kan de slimme sturing de energie gedeeltelijk opslaan in de batterij en/of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit kan alleen worden gerealiseerd door gebruik te maken van de slimme sturing
 

Dankzij de slimme sturing kan je dus extra energie benutten die wordt opgewekt door je zonnepanelen, en deze op de meest voordelige manier inzetten.  Dit resulteert in een extra besparing op je energierekening.

Er dient evenwel opgepast te worden met als negatieve stroomprijzen meer zullen voorkomen. Een juiste dimensionering van de installatie is van belang.

De PowerYourself slimme realiseert extra opbrengsten door netbalancering

 

Het elektriciteitsnet moet steeds in balans zijn: dat wil zeggen dat vraag en aanbod van elektriciteit altijd gelijk moet zijn.

 

Met de toename aan hernieuwbare energie wordt deze uitdaging steeds groter. Tegelijkertijd laat technologische ontwikkeling het toe dat stuurbare grootverbruikers en batterijen hier massaal kunnen aan bijdragen.

 

Door jouw afname of injectie van elektriciteit op het net aan te passen als er een onbalans is, help jij mee het net te balanceren. Dit gebeurt volledig automatisch, zonder dat jij er iets hoeft voor te doen. Hierdoor kan je extra opbrengsten realiseren.

 

De PowerYourself slimme sturing wil via het sturen van consumptie en injectie maximaal bijdragen aan het mogelijk maken van een klimaatneutraal energiesysteem. Daarom wordt je ook enkel vergoed vanuit de extra opbrengsten die gerealiseerd worden.

PowerYourself slimme sturing

Door je zonnepanelen, thuisbatterij en laadpaal slim aan te sturen, verlaag je je energiefactuur en draag je maximaal bij aan de energietransitie.

 

De slimste keuze voor de planeet en je portefeuille.

Verlaagt je stroompieken om het capaciteitstarief te beperken.

Speelt in op dynamische prijzen door elektriciteit aan te kopen of te verkopen aan de beste prijzen.

Laat zelflerende algoritmes je energie systeem verbeteren door rekening te houden met je verbruikspatroon.

Optimaliseert je energiesysteem door weers-voorspellingen te integreren.

Voor optimale werking van een slimme sturing: Batterijcapaciteit in kWh ongeveer 2x de capaciteit van de zonnepanelen in kWp.

​Maximaliseert de opbrengst van je investering door bij te dragen aan de stabilisatie van het elektriciteitsnet